Samen productiever in de cloud

Uitdaging

4.200 medewerkers efficiënter laten samenwerken: met die doelstelling klopte een Nederlandse specialist in navigatiesystemen aan bij Clockwork. De cloud en meer bepaald Office 365, het Software as a Service-platform van Microsoft, bleek al snel de ideale omgeving om de productiviteit te boosten.

Oplossing

Duizenden mensen wereldwijd aan boord helpen van Office 365 was slechts een eerste – technologische – stap. Maximale user adoption, garanderen dat iedereen de toepassing volop gebruikt, was het echte werk. Op basis van een analyse van het bedrijf, de gebruikers, de bestaande kennis en skills leverde Clockwork een blauwdruk van alle nodige communicatie en leertrajecten. Via de digitale learningtool tt performance suite kregen de medewerkers online trainingen, documentatie, hulp en ondersteuning. Clockwork gaf zelf een reeks workshops met de focus op typische werksituaties. Gecombineerd met de e-learningtrajecten kreeg het personeel zo de Office 365-omgeving snel onder de knie.

Resultaat

Na een succesvolle implementatie gingen we na of de toepassing goed verankerd was doorheen het bedrijf. Zodra één regio helemaal vertrokken was met Office 365, rolden we de opleidingen uit naar andere regio’s. Intussen verzorgt Clockwork ook de interne communicatie rond de cloudoplossing – zowel inhoudelijk als visueel. Zo worden de medewerkers verder geïnformeerd en aangemoedigd om de nieuwe manier van samenwerken te omarmen. Koudwatervrees is onnodig: extra ondersteuning is altijd binnen handbereik, zowel elektronisch als via persoonlijk contact met een Clockwork-expert. Ook dat geeft de productiviteit een duw in de rug.