Interactieve en intuïtieve mobiele veiligheidsgids

Uitdaging

Strikte veiligheidsregels in de bouw zijn niet meer weg te denken. Vandaag bestaan die vaak al digitaal, maar gaat het in veel gevallen nog om lange, logge pdf-bestanden. Ervoor zorgen dat al deze waardevolle info ook snel de juiste personen bereikt is daarbij geen evidente zaak. Voor een technische dienstverlener was het duidelijk dat een omslag van pdf-bestanden naar een mobiele applicatie noodzakelijk was. Gebruiksvriendelijkheid stond bovenaan het verlanglijstje. Al snel bleek dat helder gestructureerde veiligheidsinstructies en een handige zoekfunctie voor symbolen, signalen of noodnummers de ruggengraat van de app zouden vormen.

Oplossing

Als ontwikkelingsplatform stelde Clockwork de klant Movilizer voor, een mobiel platform in de cloud. Die methode laat niet alleen een eenvoudig beheer toe, maar werkt ook op elk mobiel toestel en op elk besturingssysteem. Intussen concentreerden de Clockwork-experts zich volop op de principes van user centered design. Zo kwam snel een voorstel dat de doelstellingen van de klant verenigde met de behoeften van de eindgebruikers. Via interactieve modellen maakte de klant stapsgewijs kennis met zijn nieuwe app. De structuur, navigatieflow, wireframes en designs werden gradueel getest en op punt gesteld. De ultieme lakmoesproef voor user experience? Een panel dat de app aan grondige tests onderwierp.

Resultaat

Na alle ontwikkelings- en testfases zag de nagelnieuwe veiligheidsgids het licht. Look & feel, strategie en visie van de klant spinnen zich als een rode draad doorheen de applicatie. Maar de echte kracht schuilt in de gebruikerservaring. Al van bij de start navigeer je intuïtief naar de gewenste info: veiligheidsinstructies per categorie, een interactief overzicht van veiligheidssymbolen en vlot toegankelijke noodnummers. Dat maakt alles een pak sneller, eenvoudiger, en vooral: veiliger.