KBC Corporate Banking

Grootbankieren op mensenmaat

Veel meer dan retail

Quasi alle banken zetten sterk in op digitalisering en customer experience. Rekeningstanden controleren, overschrijvingen uitvoeren, leningen aanvragen, contracten ondertekenen,... iedereen heeft tegenwoordig minstens één mobile banking app waarmee dit allemaal zomaar kan. Daarnaast krijgen ook de medewerkers van banken betere en slimmere tools ter beschikking, om hun taken sneller en vooral beter aan te pakken.

KBC is één van de sterkhouders op dit vlak. Met een gedegen strategie, aanpak en focus zetten zij al jaren in op slimme digitalisering en innovatie. Ook KBC Corporate Banking, het gedeelte van de bank dat zich voornamelijk focust op "grotere bedrijven", blijft allesbehalve bij de pakken zitten. De context waarin zij werken is een pak complexer dan bij retail banking. Digitalisering wordt hierdoor toch ook wel een grotere uitdaging.

Clockwork heeft ons geholpen om onze digitale strategie in KBC Corporate Banking te verfijnen naar een concrete roadmap en te valideren bij al onze stakeholders. De snelheid waarmee het team zich vertrouwd heeft gemaakt met ons métier was indrukwekkend. Ze hebben ook zeer goed het belang onderkend van de persoonlijke dimensie in onze digitale strategie. Dit heeft sterk bijgedragen tot een mooi resultaat waar wij de komende maanden mee aan de slag kunnen.

Jo Vander Stuyft

Directeur KBC Corporate Banking Beleid

Jo Vander Stuyft

Alle stakeholders op onze bank

Samen met het team van KBC werkten we de digitale strategie van Corporate Banking verder uit. Digitalisering is nodig, maar zoals ze bij KBC zelf al aanhaalden: "De persoonlijke benadering voor en de band met onze klanten is werkelijk broodnodig".

En dat vinden wij een prachtig uitgangspunt! Na enkele maanden vol workshops met onder andere CEO’s, CFO’s, medewerkers van de financiële dienst, relatiebeheerders van KBC, senior bankers, ... legden we finaal ons ei. Een concrete digitale strategie, gebaseerd op échte noden en verwachtingen van klanten en medewerkers, die ineens ook werd doorvertaald naar een road map.

Van een sjiek project gesproken!

P.S. Heel confidentieel dus vandaar beknopt en geen afbeeldingen

Benieuwd wat Clockwork voor u kan betekenen?

Ontdek meer cases

Barco ClickShare

Financieel maatje voor in je broekzak.

Bekijk de case

Provikmo

Een digitale preventieadviseur voor 430 000 werknemers

Bekijk de case